lørdag den 2. juni 2012

Guamote, Cuenca og Guayaquil

Guamote - fra ca. en uge siden.
At komme fra farverige, vilde, skønne Baños til den stille "indianer" by Guamote var en lidt hård nyser. Men til gengæld fik hovedet lov til at hvile på det fine hostel, hvor vi alle var i samme "sovesal". For at fuldende hovedets "rensning" tog jeg det med op i 5000m højde på den største vulkan i hele verden. Chimborazo" (totalhøjde er 6310m). Der gik vi 500m, 200 højdemeter op fra  4800-5000 højdemeter. På den lille gå tur gik jeg nok ca. det langsommeste Sankta Lucia tempo længe set - simpelthen for at undgå den vildeste hovedpine og for at vente svimmelheden vaek, som kom med den milde hæjdesyge, som jeg var så "heldig" at få lidt af. Men op kom jeg da - og på toppen ventede der en kop kakaote. På hele turen havde vi selvskab af nabobørnene (5), som elskede at pjatte rundt og var meget kærlige. De havde aldre mellem 6 og 16. Det fineste ved Guamote var næsten, at mange af kvinderne fik i meget karakteristisk tøj bestående af: nedersel, poncho og hat (som vidner om herkomst). Desværre var de ikke vilde med at få taget deres billede.

Mig foran vulkanen. Koncentrer dig, så du kan se den snedækkede top. Der var lidt koldt :)


Cuenca - fra nogle dage siden.
I Cunca havde vi et mandefald på 4 personer, og forvandlede da det lille hostel vi boede på til noget der mindede om et privat hospilal. Verden var nemlig så smart indrettet, at Hostelejerenes datter var læge, så hun kom og tjekkede til vores sårede soldater et par gange om dagen. Så vildt jeg har forstået på dem havde vi: 2 med parasitter, 1 med svamp og 1 med infektion i maven. i skrivende stund er alle raske igen :) Det jeg fik ud af Cuenca var frihed. Jeg rev mig fri fra gruppen et par dage og tog på museet "Pumapunga", hvor de havde en meget flot efdeling med moderne kunst af Jorge Chalco" og en ret spændende etnologisk afdeling! Derudover var jeg på kirkekikning, gåtur i nærliggende, meget gold og kold nationalpark (med Chantal, Anne og Anders) lidt shopping og panamahat fabrik (sammen med de raske fra gruppen). Cuenca har en rigtig dejlig by med arkitektur i midtbyen som mest af alt mindede om en gammel, spansk by!  Historisk set blev Cuenca først bygget af inkaerne (i andet navn), men under krig blev byen totalt smadret, og spanierne overtog og opbyggede Cuenca. Meget flot by, som også siges at være Ecuadors smukkeste.

Typisk eksempel på den spansk inspirerede arkitektur i Cuenca midtby.

Cuenca midtby. En af de utallelige kirker.

Anne foran lagunen i nationalpark

Mette med sin nye, ægte, fine panamahat. Vær ikke hård mod hende - det var aften, så det er ok at se lidt træt ud ;-D

Vores værelse i Cuenca. Det er ikke altid vi er lige gode til det der med orden... Jeg sov i øverste køje til venstre.


Guayaquil - som vi forlod i går efter 2 overnatninger.
Velkommen til landet, hvor varmen, solen og vandet hersker!
Efter at havde været oppe i bjergene i 16-21 graders varme var det enermt dejligt endelig at se solen fra en skyfri himmel og mærke varmen af ca. 36 graders varme i Guayaquil! Bortset far luften, som måske ikke var voldsomt ren, var jeg bare lykkelig over vejret. Vi hyggede os rigtig meget i den by, som ellers skulle være ret farlig for os turister. Af netop den grund lå vores hostel ikke i downtown, som vi ellers næsten er blevet vant til ;). Vi hyggede os med biograftur, shopping og gåtur på havnefronten. Der så vi bla. vores første 1-meters leguan og de meget karakteristiske blokfarvede skur-huse. En sjov lille detalje ved det område vi boede i var, at det vrimlede med mørkebrune græshopper! De var simpelthen på fortovene, ved hæveautomaten og i mini-poolen på hostlet. Dem havde vi meget "sjov" med ;)

Men - nu er vi kommet helt ud til kysten. Vi er kommet til Montñita.. Det mest populære turist paradis i Ecuador og en af Sydamerikas 3 mest kendte fest-byer.

2 kommentarer:

  1. Heldigt at du er sluppet udenom sygdomme. Og dejligt at I igen er fuldtallige. Spændende afvesklende natur og kultur. Man må da virkelig sige at du bevæger dig op og ned både i højdemeter og temperatur.Flot spring ved verdens højeste aktive vlkan, men hvad er forskellen på "mild højdsyge" og begrænset kondition i højderne? Kan det passe at du ikke har købt en hat endnu Nina?

    SvarSlet
  2. Forskellen på begrænset kondition i højden og mild højdesyge er: Mild højdesyge dækker over svimmelhed, let hovedpine og let kvalme - hvilket kommer når man er eller bevæger sig opad virkelig højt oppe (over 3000m). Vores bedste atlet (Mette) havde det heller ikke alt for godt på vejen op. Begrænset kondition i højdet gør, at man bliver meget hurtigere forpustet, stakåndet og udmattet (evt også svimmel), når man bevægersig med hvis kraft i højden.

    Men jo, jeg har købt en hat - det er en panamahat, men nok desværre ikke en helt ægte en. Den klæder mig til gengæld i forhold til alle de finere udgaver ;)

    SvarSlet