mandag den 14. maj 2012

Smukke Tangaré!

1 uge i Tangaré - 2 timer fra Quito i cloudforest (sky-skov) 1200m højde.









Tangaré er et virkelig smukt sted med masser vegetation, sommerfugle (!) og (heldigt for os) sol! Vi havde i hvert fald nok sol til, at man næsten helt glemmer, at det da også lige regnede lidt hver dag - men når der samtidig bare er så lækkert og 24 grader gør det jo ikke så meget. 1,5 km vandring op af bjerg kommer man til den økologiske farm (Tangaré er området), hvor de forsøger at vedligeholde og genskabe den oprindelige vegetation i området (fx at plante flere tangaré-træer). til at hjælpe med det store projekt er der ca. 6 frivillige unge i gang hele tiden. En del af de der kommer, som frivillige er (efter min umiddelbare opfattelse) studerende, som samtidig var igang med deret phd. Fx var der på et tidspunkt én fyr, som udover det frivillige arbejde også studerede sommerfuglens udvikling - en sommerfuglelarve kan tilsyneladende skrifte farve hver 4. dag, så de er ikke helt så nemme at holde styr på.. Udover naturprojektet er der tilknyttet en lille skole med omkrting 17 børn i en alder af 4-6 år. Skolen er lavet hovedsagdeligt af bambus fundet i området, energimæssigt at den CO2 neutral og kommende bygningr bygges ligeledes af lettilgængeligt materiale. I øjeblikket er de ved at bygge en bygning, hvor 3 af væggene består af sandfyldte sodavandsflasker og bambus - pointen er at udnytte noget af al det affald, som produceres i den lille by nedenfor bjerget. Et af ecuadors største udfordringer er nemlig disponering af affald, de er endnu ikke blevet så gode til genbrug! Men pointen med skolen er altså, at den er stort set selvkørende. De 2 lærere, som underviser børnene bliver betalt vha indtægterne fra børnenes forældre, og det er så det budget. Smart når alternativet er intet! Fremtidsplanen med skolen er, at der efterhånden skal komme flere børn, og da årgange til - men den er stadig meget ny. Og så har farmen selvfølgelig også det mest fantastiske køkkenteam, som gennem vores uge i Tangaré serverede de lækreste måltider for os :D Et typisk måltid bestod af: Supper til forret, en hovedret med enten ris eller jogu (junge-kartofler) og til sidst en dessert. hver dag en ny suppe, hovedret og dessert! Mums mums, hvis ikke det var fordi, vi var på hike og lavede yoga, havde vi spist os runde.

Nå, men hvad laver man egentlig på sådan et sted, når man kommer en gruppe på 11 en lille uge? Vi spurgte samme spørgsmål til en at de tidligere grupper (dem der nu er på galapagos) og deres svar var: "Man keeeeeder sig..." Men det var da så i hvert fald skudt lidt ved siden af! for det sørste går man typisk tidligt i seng (21.30) og står tidligt op 6.15 - lidt senere hvis man ikke skal malke køer eller vaske tøj). det virker ligesom ret naturligt at følge dagsrytmen på stedet - og så var vi alle helt vildt trættte når klokken først blev 20... Derimellem var der så tid til at trække i det langærmede, løse tøj og de ualmindeligt brugbare gummistøvler og tage en hike i den tætte vegetation på bjerget. gummistøvlerne var i den grad nødvendige, for stierne var ikke bare lidt mudrede, de var MEGET mudrede. I løbet af ugen var vi på 3 hikes - to planlagte og en "frivillig". Og når man sådan går rundt og finder diverse medicinske planter, snegle, minivandfald, åer, edderkopper og slanger (jeg gik glip af alle 3, øv!), nyder man bare hinandens selvskab, den friske luft og de varme, klistrede støvler.
Når vi ikke var på gummi-mudder-hike havde vi spansk, dyrkede yoga, lavede chokolade, smagte på sukkerør, spillede kort, hyggede os og spiste en masse god mad :) Vi kommer vidst alle til at savne Tangaré lidt :)

Sommerfugl med vingevang på ca 9cm. Den sad ligeså fint, men ville altså ikke sprede vingerne for mig :(

Huset vi bor i til venstre og toiletbygning/ spisestue til højre.
I smutter kakaobønnerne. Først skal de ristes, så smuttes, så moses til en pasta, så tørre i klumper. Til sidst smeltes klumperne så igen sammen med kondenseret mælk (mælk sammenkogt med sukker) og til sidst har vi en lækker chokolade´masse, som vi spiste med frugt og kiks :P
Yoga den næst sidste dag - kun den hårde kerne var ikke for trætte til en lille times yoga. Vi sidder ovenpå i huset.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar