fredag den 18. maj 2012

Baños del 1

Foer vi naar til Baños, maa jeg hellere lige afslutte Tena. Torsdag blev vi delt i 2 hold. Anne, Anders, Kristoffer, Mette og jeg startede med at plaske rundt i en flod i kajakker. Det var meget hyggeligt, og vi fik brugt lidt kraefter. Efter frokost kravlede vi rundt i en ubeskyttet drybstenshule, hvorinde vi badede lidt og snakkede med et par langbenede edderkopper (de havde 15 cm lange ben). Om eftermiddagen skete saa det, der naesten var mest spaendende hele torsdag: Efter jeg havde vaeret i bad, sad Anne ude paa vores badevaerelse og fjernede neglelak. Efter et stykke tid sager hun saa: "Nina, nu maa du ikke gaa i panik, men der sidder en tarantel ude paa vores badevaerelse!" Hun var helt cool (vi har traenet hende godt - saa vi ikke tror hun ligger med aabent kraniebrud HVER gang, hun ser et kryb). Naa, hvad goer man saa naar man finder saadan en lille brud, behaaret faetter ude i ens brusekabine? Foerst kalder man paa resten af gruppen, saa de kan se den! Naar alle saa har haft muligheden for at faa stillet nysgerrigheden, kalder man paa Julio (en af de ansatte pa el Establo del Tomás), som saa kommer og fjerner den. Den viste sig at vaere en rimelig giftig baby tarantel (altsaa paa ca. 8cm i diameter). Succes!

I dag, fredag den 18. maj, er vi ankommet med offentlig bus til lille, frie, smukke Baños. Vi ser frem mod en begivenhedsrig uge, hvor vi skal ud og proeve nogle af vores graenser af - hvilket starter med riverrafting for 2 gang i morgen kl 8.00. Baños er en lille by med 20000 indbyggere og med en aktiv vulkan som nabo. I princippet kan vulkanen gaa i udbrud naar som helst - kun fra en maaned siden roerte den sidst paa sig. Men bare rolig! Hvis uheldet er ude kan hele Baños blive evakueret paa 15 min. Vi haaber en lille smugle paa, at den gaar en lille smugle i udbrud den sidste dag vi er her (mest for oplevelsens skyld, og selvfoelgelig ikke saa meget, at nogen kommer til skade!). De lokale har er ligesaa katolsk religioese, som de er i resten af Ecuador, saa de tror paa, at Jomfru Marie beskytter dem mod vulkanen og flodernes vilde kraefter. I den fine kirke paa torvet er der malerier, som bevidner en masse mennesker, som mirakuloest er blevet reddet fra doeden (altsaa fordi Jomfru Maria redede dem).

Saa: Vi har startet vores uge i Baños med... mini-sightseing og MASSAGE. Helkropsmassage med ansigtsmaske af 65 minutters varighed til smaa 25 $ (ganges med 5,7 for at faa det i danske kroner). Aah hvor var det dog skoent bare at faa lov til at smidde benene op og slappe af (slappe helt af for en gangs skyld). Saa jeg har lige faaet lov til at slappe af inden det for alvor gaar loes, med et fyldt program fra og med i morgen (ok, jeg har 2 eftermiddage fri, men ellers :D). Hvad i alverden det program er fyldt af skriver jeg om i et indlaeg senere hen..

1 kommentar:

  1. Sød lille vulkan du er kommet hen til. På Google maps ser det ud til at den er ca. 10km i diameter og 10km væk. Og der ryger fra den :-)
    Mor er lidt (meget) misundelig på massagen, men ikke krybet...

    SvarSlet