torsdag den 3. maj 2012

Quito esta Loca!

"Quito er skoer", som vores vaertinde, Suzanna, siger. Her refereret hun hovedsageligt til vejret, for paa det ene3 tidspunkt er her 15 grader og tordenvejr, og paa det andet tidspunkt er solen fremme for at stege os smukke i over 20 grader - hvilket er i dag!

Det er skoent at have spanskundervisning, for allerede nu paa den 4. dag er det blevet meget lettere at forstaa simple samtaler, og jeg kan da ogsaa udforme enkelte, simlpe saetninger - hvilket er meget hjaelpsomt paa markedet, i byen, i supermaxi supermarked etc. (i sidst naevnte have jeg for leden en fin lille engelsk/spansk samtale med en af de ansatte. Samtalen tog udgangspunkt i en avokado og endte i europa ;D). Vores spansktimer foregaar typisk saadan, at vi om morgenen fra 8.30-10 skriver som tossede for at faa en omgang spansk grammatik memoriseret. Efter en pause med en god portion vand, er der foer frokost 1,5 time med praktisk spansk, hvilket i dette tilfaelde vil sige "laeren om Ecuador" og "laeren om hvad man skal sige, for at kunne begaa sig". Den foerste dag oevede i os i praesentation, i gaar havde vi om sharmanisme (60 % af alle ecuadorianere tror paa sharmanisme, og gaar jaevnligt til en sharman, hvis der er noget galt - vi kunne godt blive enige om, at virkningen sandsynligvis er placebo - men det maa vel vaere ligesaa godt som videnskabelig medicin - naar det altsaa virker! En af de mere besynderlige metoder, hvorpaa en sharman kan finde ud af, hvad patienten fejler er, hvor sharmanen foerer et levende marsvind hen over patientens krop. Derefter spraetter man marsvinet op og undersoeger dens indre. Hvis der saa er noget galt med patienten, vil det vaere afspejlet i marsvinet. Lige den diagnosering ville jeg maaske ikke satse saa staerkt paa!), og i dag har vi vaeret paa markedet! Der fik vi smagsproever paa alverdens eksotiske frugter og var saa ellers rundt os se de fantastiske bugnende boder. Formaalet med dette var selvfoelgelig, at vi skulle laere de spanske navne paa alle madvarerne. Paa staaende fod kan jeg ikke liiige huske saa mange af dem, men vi er da blevet lovet en liste med dem senere, hvor vi ogsa skal lave mad!




Martin, vores spansklaerer forklarer om en eksotisk frugt. (Lige den smagte ikke saa godt ;D)

Fadet med skrald efter vi havde vaeret der...


I natur-medicin afdelingen: en kaelighedseleksir. :*

Fisk og skaldyr afdelingen: Den flinke dame ville meget gerne fotograferes for vores skyld :)

Chantal tager billeder af blomsterafdelingen


Juicer af alle slags! (Den hvide er kokos, den lysegroenne narajanilla - en lokal frugt, som smager meget soedt men frisk)

Bemaerk deres typiske el-system.







2 kommentarer:

  1. Vi har da bare haft 4 dage med over 20grC og klar sol hele dagen. Ok, så bliver der vist også kun 10grC i weekenden:-(
    Flotte billeder. Hvad er det for en frugt du og Mette har gang i? Jeg har for øvrigt også lagt et billede på din facebook side (det var den svære!).
    Og dejligt at læse nyt her op til store bededagsferien, hvor den store hjemlige nyhed i øvrigt var at det selskab du fløj med til Kbh er gået falit. Så du forresten at vi vinkede?

    Kærlig hilsen

    SvarSlet
  2. Jeg ved ikke helt hvad frugten hedder (endnu), men den er i familie med passionfugten og skulle vaere god for maven. Nok min favorit af de frugter vi smagte. Saa ikke, at i vinkede, men vidste det :)
    Fortalte de andre, at Cimber er gaaet fallit - Anders var pludselig meget glad for, at han ikke skal flyve med dem hjem til Aalborg :)

    SvarSlet