torsdag den 11. august 2016

First impressions

Flyveturen fra Danmark til Australien gik ret gnidningsfrit - det var lang tid i luften, men med film og 1-timers morfar af gangen gik det, og til aften gik vi igennem integrationen i Adelaide. Her fik vi en anelse travlt da det viste sig, at vi mod forventning måtte starte forfra med bagage check-in og forinden da måtte have en snak med en af sikkerhedsdamerne, eftersom Julie forsøgte at smugle ulovlige fødevarer ind i landet (aka et æble). Vi kom dog med flyet - no hurry no worry.

Vi landede i Brisbane lufthavn i går, onsdag den 10. august, klokken 21.30 lokal tid. Her blev vi varmt modtaget af en af Julies familievenner, Vanessa på 40, som kørte os til vores midlertidige hjem hos en familie, som naturligvis også er meget venlige og imødekommende (og har en meget sød dreng på 2 år).

Første indtryk af Brisbane er, at det er en meget alsidig og hyggelig by. Desuden er det intet mindre en fantastisk at være havnet på en destination, hvor kommunikation er let og ligetil! Folk er meget venlige, humoristiske og ikke tilbageholdende for at small-talke med fremmede. Vi har idag været på en 14 km gåtur rundt i byen for at danne os et indtryk af stedet. Generelt er der meget grønt og 'luftigt' i forhold til, at det er en storby med 2 millioner indbyggere. Det ser ikke ud til, at Australierne har haft travlt med at bygge tæt. Husene her i området af West End, hvor vi bor, er typiske, store "Queenslander" træhuse på 2 etager og med dekorativt stakit på forreste veranda. Om aftenen er der koldt indendøre, eftersom isolering er noget de ikke har hørt om, så vi ligger i senge med elektronisk varmetække under os (hvilket faktisk er anbefalelsesværdigt). Det er vinter hernede, men i dag havde vi godt nok 24 grader, så at kalde det vinter er vidst lige strække den lidt. De næste dage ser ligeledes fornuftige ud med 20-24 grader.

Brisbane skyline
Strand midt i byen
På gåturen fik vi ordnet et par af de praktiske ting, der følger med, når man nu har tænkt sig at befinde sig i landet lidt tid. Vi fik købt et transportkort (ala rejsekort) samt et SIM-kort, hvilket jeg lige nu forsøger at aktivere (det virker naturligvis ikke). Jeg ligger mit nye nummer ud, når det er aktivt. Boligsøgningen er lidt igang, men det er ikke helt så ligetil, så den fortsætter i morgen.

Vi starter som gæsteforskere på University of Queensland mandag.

Jeg håber alle har det godt derhjemme.
Jeg glæder mig til de næste 5 måneder :-)
Nina.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar